Muž už méně, protože nazul teplé boty a rukavice a pustil se do nejdůležitější práce ve vinici. Zimním řezem odstraňuje většinu jednoletého a dvouletého dřeva a na keři vinné révy zůstává pouze dřevo plodné. Zvládne řádek až dva denně a na mně a mužově mamince zůstane méně populární práce, odklizení ostříhaného réví. Vytvoříme vždy obrovskou hromadu, kterou zapálíme a popel vracíme zpět do vinohradu, jako hnojivo.
Po ostříhání následuje vyvázání tažňů. Tažeň se musí opatrně natvarovat a upevnit k vodícímu drátu. Tvarování révy je vhodné provádět v předjaří, při začátku proudění mízy. A to už se pak vinohrad pomalu probouzí.
Ing. Miroslav Drápela, Votroubkova 12, 620 00 Brno, IČ: 604 23 030
Tel.: +420 775 223 121, +420 737 852 492, E-mail: drapela@m-drapela.cz
Ing. Miroslav Drápela, Votroubkova 12,
620 00 Brno, IČ: 604 23 030
Tel.: +420 775 223 121
Tel.: +420 737 852 492
E-mail: drapela@m-drapela.cz
Copyright 2021 Mikrovinařství Drápela. Všechna práva vyhrazena.
Copyright 2021 Mikrovinařství Drápela.
Všechna práva vyhrazena.