Cabernet Moravia Rosé

Jak vzniká …. Výroba se podobá zpracování bílého vína. Hrozny se pomelou v mlýnku, vzniklý rmut se maceruje asi 1-2 hodiny. Délka macerace ovlivňuje výslednou barvu rose. Poté se do kádě s rmutem vsune scezovací síto a přes něj se odčerpá požadované množství čistého moštu do samostatné nádoby, kde dojde k odkalení. Dále se mošt přečerpá do kvasné nádoby. Po vykvašení se mladé víno stočí a následně školí.

Cabernet Moravia v růžové variantě působí jemně nejen svoji barvou, ale především chutí.

Ovocné svěží tóny malin doplňuje lehká jogurtovinka. Když ochutnáte doušek Cabernetu moravia rose vytane vám na mysli pohár červeného ovoce se šlehačkou. Snad proto je víno velmi oblíbené v letních dnech a když je dobře vychlazené, jde o příjemný osvěžující nápoj.

Cabernet Moravia – (zkratka CM)
Odrůda vinné révy, která byla vyšlechtěná v České republice Lubomírem Glosem z Moravské Nové vsi a jde o křížence odrůd Cabernet Franc a Zweigeltrebe .
Cabernet Moravia má rád sluníčko a teplo. Dozrává později a sbíráme ho jako jednu z posledních odrůd.

Ampelografická charakteristik

List je velký, kruhovitého tvaru, tmavozelený. Tvarem členitý tří až pětilaločnatý s výraznějšími horními výkrojky.

Hrozen je velký, kuželovitý s křidélky u základu třapiny. Uspořádání bobulí v hroznu je většinou husté. Bobule je středně velká, modročervené barvy. Dužina bobule je šťavnatá, chuť slupky a dužiny je aromatická.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Pro objednání vína nás kontaktujte pomocí