Cabernet Moravia Reserva

Označení „reserva“ je možné použít pro víno, které zrálo nejméně 24 měsíců v dřevěném sudu a následně v lahvi, z toho nejméně 12 měsíců v sudu u červeného vína a 6 měsíců u bílého nebo růžového vína.

My jsme termínem „reserva“ označili vína, kterým věnujeme zvláštní pozornost a péči. Hýčkáme je dvanáct měsíců ve francouzském dubovém sudu. Co tři měsíce jim dopřejeme více kyslíku k nadechnutí se a znovu je uložíme do dřevěné buclaté postýlky a bedlivě kontrolujeme, zda zrají do naší představy a chutě.

Cabernet Moravia je velmi výrazný ve vůni , chuti i v barvě. Jakmile jej přetočíme do sudu, mám vždy pocit, že každým dnem neskutečně roste, sílí, přibývá na těle ( a on může), ale zároveň se zjemňuje, plní a sametovatí .Vše co načerpal z půdy, slunce , vody se náhle prolíná spirálou nekonečných vjemů a niterních pocitů vyúsťujících v opravdový příběh.

Cabernet Moravia – (zkratka CM)
Odrůda vinné révy, která byla vyšlechtěná v České republice  Lubomírem Glosem z Moravské Nové vsi  a jde o křížence odrůd  Cabernet Franc a Zweigeltrebe. Vyhovuje mu hlinitá až hlinitopísčitá půda, která se právě v okolí Brna vyskytuje.

Ampelografická charakteristik

List je velký, kruhovitého tvaru, tmavozelený. Tvarem členitý tří až pětilaločnatý s výraznějšími horními výkrojky.

Hrozen je velký, kuželovitý s křidélky u základu třapiny. Uspořádání bobulí v hroznu je většinou husté. Bobule je středně velká, modročervené barvy. Dužina bobule je šťavnatá, chuť slupky a dužiny je aromatická.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Pro objednání vína nás kontaktujte pomocí